Tärkein Maailman Tyylikkäimmät Toimistot Applen uuden pääkonttorin suunnittelija selittää, kuinka hän toi Steve Jobsin vision elämään

Applen uuden pääkonttorin suunnittelija selittää, kuinka hän toi Steve Jobsin vision elämään

Applen uusi Cupertinon, Kalifornian toimisto on hirviö: 2,8 miljoonan neliömetrin rengas, joka on rakennettu 175 hehtaarille, jossa tilaa 13 000 työntekijälle ja ilmoitettu hintalappu on 5 miljardia dollaria.

Mutta uudessa Apple Parkissa on yksi osa, jonka johtava suunnittelija pitää tärkeämpänä kuin kaikki muut.



dave matthewsin vaimo ashley harper

'Rakennusta ympäröivällä maisemalla on vahva yhteys ja korkea ilmanvaihto', kertoo arkkitehti Foster + Partnersin perustaja Lord Norman Foster. Inc . '' Kun voit hengittää raitista ilmaa ja nähdä ulkona ja taivaalla, olet tuottavampi, valppaampi ja pystyt paremmin vastaamaan kriiseihin. Tutkimukset ovat osoittaneet sen vuosikymmenien ajan, mutta ajatus ei ole vieläkään levinnyt muotoilumaailmaan.

Vuonna 2009 Steve Jobs valitsi henkilökohtaisesti Fosterin, jonka yritys sijaitsee Lontoossa, auttaakseen näkemystään avaruusaluksen kampuksesta toteutumaan. Tuona kesänä Foster sanoo, että Jobs otti yhteyttä häneen ajatuksesta ja hän lensi Cupertinoon keskustelemaan.

'Stevellä oli hyvin selkeä näkemys projektista', Foster sanoi kulissien takana New Yorkin Wired Business Conference -tapahtumassa. '' Hän halusi jotain matalaa maahan, keskipihan, jossa oli sitrushedelmiä, ja 1 000 hengen teatterin. Hän rakasti lasia ja kiveä. Ja hän vihasi ilmastointia. '



Kun Jobs kuoli vuonna 2011, Foster sanoo, että näkemys elivät Tim Cookin ja Applen pääsuunnittelijan Jony Iven kautta. 'Steve näki täydellisen suunnitelman, aina portaiden sijaintiin', hän sanoo. 'Tim ja Jony huolehtivat siitä visiosta. Se oli saumaton siirtyminen. ''

Valmistuneessa Apple Parkissa jättiläisikkunat - suurimmat kaarevat lasipalat, jotka on koskaan valmistettu - muodostavat pääkerroksen julkisivun. Tämä antaa työntekijöille näkymän ulkona melkein mistä tahansa sisäpuolelta. Lasi on karkaistu rajoittamaan häikäisyä ja suodattamaan pois vihertävän hehkun ulkopuolelta. Pohjakerroksessa massiivisessa kahvilassa, johon mahtuu 3000 ihmistä kerralla, jättiläiset ovet voivat avata ruokapaikan ulkopuolelle 12 sekunnissa.

tommie-amber pirien syntymäpäivä

Suuri osa toimiston ympärillä olevasta vehreydestä oli tuotava sisään: Kampukseen on istutettu lähes 3000 puuta sen valmistuttua. Alun perin maa, jolla rengas istuu, oli suhteellisen tasainen; suunnittelijat loivat kukkuloita kehän ympärille ja keskipihalle antamaan maisemalle liikkuvan Kalifornian tunnelman. Tuo piha, Foster sanoo, on paras paikka ottaa kaikki sisään. 'Se on ainoa paikka', hän sanoo, 'jossa voit todella kaapata tämän projektin kokonaisuuden.'



Sisätiloissa Jobsin vihaama ilmastointi pidetään minimissä. Ulkopuolinen ilma johdetaan sisään jokaisen kerroksen ilmanvaihtojärjestelmien kautta. Sisustus on puhdas - 'melkein zen-tyyppinen', Foster sanoo. 'Koska kaikki tukipylväät ovat piilossa seinien sisällä, kaikki näyttää olevan kelluva tai riippuva.'

Renkaan katon peittävien aurinkopaneelien ansiosta kampus on 100-prosenttisesti hiilineutraali.

Mikään tämä ei tarkoita sitä, että Foster ajattelisi kampuksen olevan täydellinen. Paikallisten määräysten mukaan se sisältää 11 000 pysäköintipaikkaa, joista monet ovat kehän vieressä olevissa pysäköintihalleissa. 'Autot ovat vanhentuneita 15 vuoden kuluttua', Foster sanoi. 'Ehkä olisin voinut painaa heitä hieman voimakkaammin ja sanoa, että heidän pitäisi tehdä autotallien lattiasta lattiaan -tilaa isompi, jotta voit mukauttaa sen työtilaksi.'

kenen kanssa dan aykroyd on naimisissa

Työntekijät alkoivat siirtyä Apple Parkiin vanhasta Applen kampuksesta huhtikuussa, ja siirtymisen odotetaan valmistuvan joskus tänä vuonna. Foster ennustaa, että sekä nykyiset että tulevat työntekijät vaikuttavat.

'Se on terveellisempää ja kestävämpää, ja siinä on enemmän tuuletusta', Foster sanoo. 'Mitään tällaista ei ole koskaan ennen tehty.'